U bent hier

In de kijker

Inbreuken Streamz: beslissing VRM

Sinds 3 september 2020 kunnen abonnees van Streamz, de zogenaamde Vlaamse Netflix, in preview kijken naar reeksen die in opdracht van lineaire tv-zenders zijn gemaakt. De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) oordeelde onlangs dat een VTM-reeks en een VRT-reeks niet in primeur mochten zijn aangeboden op Streamz voor ze op een open net te zien waren, omdat ze gefinancierd werden met de stimuleringsregeling van de Vlaamse overheid. Hoe staat minister Benjamin Dalle tegenover de beslissing van de VRM? Wat is zijn oordeel over de huidige regels voor programma’s die met overheidsmiddelen zijn gemaakt? Bekijk het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.