U bent hier

In de kijker

Compensatieregeling terugdraaiende teller

Twee weken geleden vernietigde het Grondwettelijk Hof in een arrest de decretale regeling uit 2019 rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen. Daarop besliste de Vlaamse Regering een nieuw compensatiemechanisme in te voeren. Daarbij zouden gedupeerde zonnepaneeleigenaars een rendement van 5 procent op hun investering krijgen, maar mensen die hun zonnepanelen combineren met bijvoorbeeld een warmtepomp vrezen dat ze dit rendement niet zullen halen. Hoe zal minister Zuhal Demir deze compensatieregeling financieren? Hoe wil ze de neveneffecten voor mensen met een warmtepomp aanpakken? Zal de compensatiepremie belast worden? Wat met het zogenaamde ontwerp van Flexibiliteitsdecreet, om prosumenten toe te laten hun stroom flexibel terug op het net te zetten? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Chris Janssens aan minister Zuhal Demir
1514 (2020-2021)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.