U bent hier

In de kijker

Gelaagde lokale bestuurskracht

De Vlaamse Regering keurde in oktober haar nota over de regiovorming goed. Hiermee wil ze eenheid brengen in de veelheid van lokale intermediaire structuren en zodoende komen tot grotere lokale bestuurskracht. De verschillende provinciegouverneurs moesten hierbij de referentieregio’s afbakenen en een advies hierover uitbrengen. Wat is hiervan de stand van zaken? Hebben de gouverneurs hun advies aan minister Bart Somers overgemaakt? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

van Tom Ongena aan minister Bart Somers
1465 (2020-2021)
van Kurt De Loor aan minister Bart Somers
1490 (2020-2021)
384 (2019-2020) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Tom Ongena aan minister Bart Somers
1465 (2020-2021)
van Kurt De Loor aan minister Bart Somers
1490 (2020-2021)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.