U bent hier

In de kijker

Oriëntatieproeven 12- en 14-jarige leerlingen

De UGent ontwikkelt, met steun van Voka, tests om 12- en 14-jarigen te helpen in hun studiekeuze. Er zal niet enkel gepeild worden naar competenties zoals wiskunde en lezen, maar ook naar vaardigheden, attitudes en interesses. Hoe staat minister Ben Weyts tegenover dit initiatief? Wil hij deze tool uitrollen? Hoe ziet hij de samenhang met reeds bestaande tests? Welke invloed zal een en ander hebben op onderwijsbeleidsonderzoek? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Voortzetting van de agenda van de ochtendvergadering

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.