U bent hier

In de kijker

Vlaams actieplan tegen seksueel geweld

De Vlaamse Regering stelde een nota op ‘Vlaams actieplan ter bestrijding van seksueel geweld 2020-2024’. Uit studies blijkt immers dat seksueel geweld alomtegenwoordig is. Het actieplan wil voortbouwen op de goede bestaande praktijken en via een gecoördineerde horizontale aanpak onder leiding van de minister bevoegd voor de justitie en handhaving tot een sterker resultaat komen. De leden van de commissie bespraken dit actieplan met minister Zuhal Demir.

 

Video

Verslag

514 (2020-2021) nr. 2
Presentatie van minister Zuhal Demir (pdf)
540 (2020-2021) nr. 2
554 (2020-2021) nr. 2
Presentatie minister Zuhal Demir (pdf)

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Zuhal Demir
514 (2020-2021) nr. 1
Verslaggever
Voortzetting van de bespreking
van de Vlaamse Regering
540 (2020-2021) nr. 1
Verslaggever
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en eventueel stemming

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.