U bent hier

In de kijker

Natuurbeheer Vlaamse Waterweg

Als beheerder van de rivieren en kanalen staat de Vlaamse Waterweg ook in voor het natuurbeheer langs dit netwerk. Onlangs ontstond consternatie omdat de Vlaamse Waterweg in bepaalde zones heel wat bomen met een diameter van meer dan één meter heeft gekapt, zonder overleg met de lokale besturen of de omwonenden. Welke werkwijze hanteert de Vlaamse Waterweg bij de plannen tot houthakbeheer? Hoe krijgen omwonenden en lokale besturen hierin inspraak? Wil minister Lydia Peeters hiervoor richtlijnen uitwerken? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

van Els Robeyns aan minister Lydia Peeters
1266 (2020-2021)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.