U bent hier

In de kijker

Controle buitenlandse eigendommen sociale huurders

Een voorwaarde voor sociale huurders is dat ze geen eigen woning mogen hebben in het buitenland. De Vlaamse Regering trekt 5 miljoen euro uit zodat de sociale huisvestingsmaatschappijen beter kunnen controleren op buitenlandse eigendommen. Welke problemen ervaren de sociale huisvestingsmaatschappijen vandaag bij deze controles? Wanneer zullen ze die geldelijke steun ontvangen? Hoe zal die steun verdeeld worden? Welke verdere stappen zal minister Matthias Diependaele ondernemen? Hoe zal hij de ondersteuning monitoren? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Sarah Smeyers aan minister Matthias Diependaele
1358 (2020-2021)
van Mercedes Van Volcem aan minister Matthias Diependaele
1400 (2020-2021)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.