U bent hier

In de kijker

Vonnis Psychologencommissie Kaat Bollen

De tuchtrechtbank van de Psychologencommissie gaf psychologe Kaat Bollen een waarschuwing naar aanleiding van haar publieke gedrag: haar kledingstijl en erotisch getinte foto’s op haar privé-account op Instagram schaden het beroep van psycholoog, zo oordeelde de commissie. Kaat Bollen stuurde daarop haar officiële licentie terug en zet haar werk voort als therapeute en seksuologe. Minister Bart Somers liet in een reactie weten dat hij vragen had bij het oordeel van de Psychologencommissie en contact zou opnemen met haar vertegenwoordigers. Heeft dat gesprek reeds plaatsgevonden? Welke stappen wil hij ondernemen? Wat zijn de gevolgen voor andere beroepsordes, schept dit een precedent? Druist een en ander in tegen het beleid inzake gelijke kansen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

van Kurt De Loor aan minister Bart Somers
1269 (2020-2021)
695 (2020-2021) nr. 1

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Kurt De Loor aan minister Bart Somers
1269 (2020-2021)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.