U bent hier

In de kijker

Heropstart bedrijven

Recent werd beslist dat rijscholen opnieuw mogen openen, maar andere contactberoepen zoals kappers hebben vooralsnog geen zicht op heropstart. Naast de Vlaamse ondersteuningsmaatregelen voor sectoren die gesloten moeten blijven zijn er ook federale maatregelen, maar de combinatie van beide leidt soms tot verwarring bij de bedrijven: als ze ingaan op de ene maatregel, bestaat het risico dat ze de voorwaarden van een andere maatregel schenden. Wat was de grond om te beslissen tot heropening van enkel de rijscholen? Werkt minister Hilde Crevits aan een tijdpad voor de heropening van de andere contactberoepen? Hoe kan ze ondernemingen ondersteunen inzake het totale pakket aan federale en Vlaamse maatregelen? Heeft ze hierover overleg gepleegd met de Federale Regering? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Maurits Vande Reyde aan minister Jan Jambon en minister Hilde Crevits
1413 (2020-2021)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.