U bent hier

In de kijker

Benchmark De Lijn: hoorzitting

De Vlaamse Regering liet het adviesbureau inno-V een internationale benchmark uitvoeren over de werking van De Lijn. Daarbij werd De Lijn vergeleken met tien gelijkaardige exploitanten van openbaar vervoer. De Lijn kreeg de eindbeoordeling ‘gematigd negatief’. De Vlaamse Regering besliste om De Lijn voor de volgende tien jaar aan te duiden als interne operator voor het kern- en aanvullend net. Binnen vijf jaar volgt een tussentijdse evaluatie van de verbeterpunten uit de benchmark. De leden van de commissie hielden over deze benchmark een hoorzitting met Didier van de Velde, directeur van inno-V.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

43 (2020-2021)
Externe sprekers
Didier van de Velde (directeur inno-V)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.