U bent hier

In de kijker

Verbod op paarden en pony’s op kermissen

Er kwam de voorbije jaren steeds meer kritiek op het gebruik van paarden en pony’s op kermissen. Algemeen wordt aangenomen dat deze gebruiken in strijd zijn met het dierenwelzijn. In navolging van de verboden op dergelijke carrousels in bepaalde gemeenten en in het Brussels en Waals Gewest, wil de Vlaamse Regering via een ontwerp van decreet een uitdoofbeleid invoeren, waardoor eind 2022 een eind komt aan de paardencarrousels. De leden van de commissie bespraken het ontwerp van decreet, en namen het bij de stemming aan.

Video

Verslag

485 (2020-2021) nr. 3
544 (2020-2021) nr. 3

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Ludwig Vandenhove aan minister Ben Weyts
914 (2020-2021)
van de Vlaamse Regering
544 (2020-2021) nr. 1
Verslaggever
Gewestaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.