U bent hier

In de kijker

Uitbreiding loopbaancheques voor niet-actieven

Om de werkgelegenheidsgraad op te trekken, is het nodig om de niet-beroepsactieven te activeren. Hiertoe kan de loopbaancheque een nuttig instrument zijn, zodat ze een aanbod op maat krijgen. Leden van de meerderheid dienden daarom een voorstel van resolutie in, waarin ze de Vlaamse Regering onder andere vragen om de loopbaancheque open te stellen voor niet-actieven en in het bijzonder de ‘herintreders’, mensen die na een periode van inactiviteit opnieuw de stap naar betaalde arbeid overwegen. De leden van de commissie bespraken het voorstel van resolutie en namen het bij de stemming aan.

Video

Verslag

234 (2019-2020) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Allessia Claes aan minister Hilde Crevits
1225 (2020-2021)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.