U bent hier

In de kijker

Eindtermen tweede en derde graad secundair onderwijs: ontwerp van decreet

De onderwijsdoelen omschrijven wat een leerling of student op het einde van een opleiding of cursus minimaal zou moeten kennen en kunnen. De Vlaamse Regering diende een ontwerp van decreet in betreffende de nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. In die eindtermen is veel aandacht voor onder meer STEM-vaardigheden (Science, Technology, Engineering and Mathematics), digitale competenties, ondernemingszin en financiële geletterdheid. Ze worden stapsgewijs ingevoerd, te beginnen met het eerste jaar van de tweede graad in het schooljaar 2021-2022. De commissie startte de bespreking van dit ontwerp met een toelichting door minister Ben Weyts.

Video

Verslag

594 (2020-2021) nr. 3

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van de Vlaamse Regering
594 (2020-2021) nr. 1
Gemeenschapsaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever en toelichting
van Loes Vandromme aan minister Ben Weyts
1168 (2020-2021)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.