U bent hier

In de kijker

Nieuwe aanbesteding bussen De Lijn

De Lijn zette de aanbesteding voor 970 elektrische bussen en bijhorende laadinfrastructuur vorige zomer stop om redenen van zowel technische, operationele, financiële als strategische aard. Enkele weken geleden liet De Lijn weten het dossier opnieuw op te starten met een gefaseerde aanpak: er komt een eerste aanbesteding voor 200 elektrische bussen, te leveren in 2023. Hoe staat minister Lydia Peeters tegenover deze nieuwe strategie? Zal hiermee de doelstelling gehaald worden om vanaf 2025 de bussen in stadskernen emissievrij te laten rijden? Hoe ziet de rest van de nieuwe strategie eruit? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Martine Fournier aan minister Lydia Peeters
1072 (2020-2021)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.