U bent hier

In de kijker

Organisatie zittingen gemeenteraad tijdens coronacrisis

Door de coronamaatregelen tijdens de eerste lockdown vonden de meeste zittingen van de gemeenteraden in Vlaanderen digitaal plaats. Sinds de nieuwe lockdown opteren verschillende gemeenten om opnieuw fysiek te vergaderen, met aanpassingen: plexiglazen schermen in de raadzaal of vergaderen in een grotere zaal. Heel wat gemeenteraadsleden voelen zich niet veilig in die omstandigheden, getuige het aantal klachten dat de gouverneurs hierover ontvingen. Hoe staat minister Bart Somers hiertegenover? Hoe kan er objectief worden toegezien op de coronaveiligheid in de vergaderruimtes? Wil hij inzetten op performante digitale alternatieven, met stemmogelijkheden? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

384 (2019-2020) nr. 2

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.