U bent hier

In de kijker

Contact- en bronopsporing bij coronabesmettingen

De cijfers over de besmettingen met het coronavirus stijgen sinds kort opnieuw. Tijdens de lockdown in het voorjaar was een systeem op poten gezet om contacten van besmette personen op te sporen. Dat blijkt echter onvoldoende te werken: er worden zeer weinig contacten doorgegeven, waardoor slechts een klein aantal risicocontacten aan de oppervlakte komen. De bevolking heeft het ook steeds moeilijker om de coronamaatregelen na te leven. De zorgsector bepleit daarom ook bronopsporing, zodat de overheid kan nagaan waar patiënten besmet zijn geraakt en ze zodoende gerichte maatregelen kan nemen. Hoe komt het dat de contact- en bronopsporing zo moeizaam verlopen? Hoe wil minister Wouter Beke de opsporing vlotter laten verlopen? Hoe wil hij het draagvlak voor de maatregelen versterken? Wat met de sneltesten voor hoogrisicocontacten? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.