U bent hier

In de kijker

Pleidooi ombudsman: internet is een basisbehoefte

Door de coronamaatregelen, met verplicht thuiswerk en afstandsonderwijs, werd duidelijk dat internet onmisbaar is geworden. De Vlaamse ombudsman pleit er dan ook voor om de toegang tot internet als basisbehoefte te bestempelen. Consumenten kunnen dan niet meer worden afgesloten van internet en krijgen de garantie op een minimale levering van data. Hoe staat minister-president Jan Jambon tegenover dit pleidooi? Hoeveel gezinnen werden afgesloten van internet de voorbije jaren? Ziet hij een rol voor de OCMW’s om mensen met betalingsachterstanden te ondersteunen? Bekijk het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.