U bent hier

In de kijker

Vergunningen veehouderijen

De voorbije jaren worden steeds meer vergunningen toegekend voor steeds grotere stallen. Minister Zuhal Demir reageerde in de media dat ze strenger zou zijn voor het goedkeuren van aanvragen. Ze wil enkel kleine landbouwbedrijven en de korte keten ondersteunen, waarop de landbouwbelangenverenigingen hun bezorgdheden hebben geuit. Op welke basis weigert ze vergunningen? Pleegt ze hierover overleg met minister Hilde Crevits? Hoe wil ze de  belangen van landbouw en leefmilieu met elkaar verzoenen? Is er ruimte voor een strategisch plan voor de veesector, dat limieten oplegt aan de veestapel? Bekijk het verslag.

 

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Steve Vandenberghe aan minister Zuhal Demir
478 (2020-2021)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.