U bent hier

In de kijker

Coronavirusvaccins: strategie en uitvoering

Op 3 december bereikten de verschillende ministers van Volksgezondheid na lang overleg een akkoord over de strategie om de bevolking te laten inenten tegen het coronavirus. Er zal in verschillende fases worden gewerkt, afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins, en bepaalde doelgroepen komen het eerst in aanmerking voor vaccinatie. Wat waren de knopen in het overleg? Hoe zullen de moeilijker bereikbare groepen toegang hebben tot het vaccin? Hoe wil minister Wouter Beke de bevolking aansporen om zich te laten inenten? Zullen bepaalde vaccins voorbehouden worden voor specifieke doelgroepen? Wat met de financiering van de vaccinatiecampagne? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

383 (2019-2020) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

14:15 uur

van Koen Daniëls aan minister Wouter Beke
880 (2020-2021)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.