U bent hier

In de kijker

Hergebruik plastics onder druk

Door de coronacrisis en de lage olieprijs is het voor producenten interessanter om nieuwe plastics te maken uit olie en gas dan om kunststoffen te hergebruiken. Minister Zuhal Demir stelde in het verleden dat ze hierover overleg zou plegen met haar Europese collega’s. Wat heeft dit overleg opgeleverd? Hoe wil ze het hergebruik van plastics stimuleren? Welke acties wil ze ondernemen? Wat met de regeling voor statiegeld? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

726 (2020-2021) nr. 1

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Freya Perdaens aan minister Zuhal Demir
387 (2020-2021)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.