U bent hier

In de kijker

Strategisch plan veesector

De voorbije jaren worden steeds meer vergunningen toegekend voor steeds grotere stallen. Minister Zuhal Demir reageerde in de media dat ze strenger zou zijn voor het goedkeuren van aanvragen, waarop de landbouwbelangenverenigingen hun bezorgdheden hebben geuit. Wil minister Hilde Crevits hierin actie ondernemen? Hoe wil ze belangen van landbouw en leefmilieu met elkaar verzoenen? Ziet ze heil in een strategisch plan voor de veesector, dat limieten oplegt aan de veestapel? Bekijk het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.