U bent hier

In de kijker

Situatie Wit-Rusland

Bij de presidentsverkiezingen in augustus 2020 won zittend president Loekasjenko overtuigend, maar waarnemers wijzen op grootschalige verkiezingsfraude. Het regime van de president sloeg de protesten van de bevolking hiertegen hardhandig neer. De internationale gemeenschap veroordeelde deze handelwijze, maar Rusland schaarde zich aan de zijde van Wit-Rusland. Leden van de meerderheidsfracties dienden daarom een voorstel van resolutie in, waarin ze de Vlaamse Regering onder meer vragen om op Europees niveau actie te ondernemen, internationale waarnemers uit te sturen en steun aan ngo’s rechtstreeks uit te keren. De leden van de commissie bespraken het voorstel van resolutie en namen het bij de stemming aan.

Video

Verslag

532 (2020-2021) nr. 2

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.