U bent hier

In de kijker

Scepsis bij huisartsen over vaccinatie tegen COVID-19

Eind september bleek uit een enquête van de Artsenkrant dat slechts 68 procent van de huisartsen een vaccin tegen COVID-19 zou aanraden aan hun patiënten. 1 op de 3 zou het vaccin ook niet zelf gebruiken. Er doen op sociale media ook berichten de ronde dat de vaccins gevaarlijk zijn, en in Leuven vinden inwoners dergelijke boodschappen ook op folders in hun brievenbus. Hoe reageert minister Wouter Beke op de resultaten van de enquête? Hoe zal het vaccinatieplan worden uitgerold? Hoe wil hij de boodschappen van de antivaxxers counteren? Komt er een uitbreiding van de informatiecampagne over de vaccins? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

15 (2020-2021) nr. 5-J
383 (2019-2020) nr. 2
789 (2020-2021) nr. 1

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van de Vlaamse Regering
15 (2020-2021) nr. 1
Verslaggever
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Bevoegdheden Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding van Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding
Indicatieve stemming
van Maurits Vande Reyde aan minister Wouter Beke
753 (2020-2021)
van Maxim Veys aan minister Wouter Beke
811 (2020-2021)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.