U bent hier

In de kijker

Vernietiging drie graduaatsopleidingen Karel de Grote Hogeschool

De Karel de Grote Hogeschool (KdG) in Antwerpen bood drie graduaatsopleidingen aan die ze had overgenomen van de centra voor volwassenenonderwijs (CVO). Een andere hogeschool diende klacht in tegen de uitzonderingen die de KdG hiervoor had gekregen, en kreeg hierin gelijk van het Grondwettelijk Hof. Hierdoor zien 200 studenten hun opleiding stopgezet. Hoe bekijkt minister Ben Weyts deze beslissing van het Grondwettelijk Hof? Pleegt hij overleg met de betrokken hogescholen? Wat zijn de gevolgen voor de studenten en de opleidingen? Kunnen de studenten hun academiejaar nog afmaken? Bekijk het verslag.

 

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.