U bent hier

In de kijker

Ziekenhuisopnames van coronapatiënten met een handicap

Door de stijgende cijfers van coronapatiënten die opgenomen worden in het ziekenhuis, vrezen hoogbejaarden en personen met een handicap dat ze over het hoofd zullen worden gezien als dokters moeten beslissen wie in aanmerking komt voor intensieve zorg. Kan minister Wouter Beke deze ongerustheid wegnemen? Via welke kanalen kan hij deze groep bereiken? Welke acties wil hij ondernemen om te vermijden dat hoogbejaarden en coronapatiënten met een handicap verstoken blijven van de nodige zorgen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Celia Groothedde aan minister Zuhal Demir en minister Wouter Beke
583 (2020-2021)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.