U bent hier

In de kijker

Winwinlening: aanpassing door coronacrisis

Een aanzienlijk aantal bedrijven dreigt in solvabiliteitsproblemen te geraken door de coronacrisis. Daarom diende de Vlaamse Regering een ontwerp van decreet in om het Winwinleningdecreet uit te breiden met het Vriendenaandeel om zodoende de kapitaalstructuur van de kmo’s te versterken. De aandeelhouders kunnen als ‘vriend’ maximaal 75.000 euro investeren, met een fiscaal voordeel van 2,5 procent gedurende maximaal vijf jaar. De leden van de commissie bespraken het ontwerp van decreet, dat bij de stemming werd aangenomen.

Video

Verslag

497 (2020-2021) nr. 2
van de Vlaamse Regering
513 (2020-2021) nr. 1
513 (2020-2021) nr. 10

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van de Vlaamse Regering
497 (2020-2021) nr. 1
Verslaggever
Gewestaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming
van de Vlaamse Regering
15 (2020-2021) nr. 1
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Bevoegdheden Economie, Wetenschap en Innovatie en Werk en Sociale Economie van Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw
Benoeming van een verslaggever en toelichting door de minister
van de Vlaamse Regering
513 (2020-2021) nr. 1
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Hoofdstuk 8. Economie, Wetenschap en Innovatie Hoofdstuk 9. Inwerkingtreding
Benoeming van een verslaggever en toelichting door de minister

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.