U bent hier

In de kijker

Corona in kinderopvang

Door de coronamaatregelen mogen ouders hun kinderen met koorts boven de 38 graden Celsius niet langer naar de kinderopvang brengen. Dit heeft gevolgen voor de zogenaamde respijtdagen, de dagen waarop kinderen afwezig kunnen blijven in de opvang zonder dat hun ouders hiervoor moeten betalen. Kinderbegeleiders worden ook niet langer als zorgpersoneel beschouwd in de vernieuwde teststrategie, waardoor ze langer in quarantaine moeten als ze een hoogrisicocontact hebben gehad. Hierdoor ontstaat een personeelstekort in de opvanginitiatieven. Hoe staat minister Wouter Beke hiertegenover? Hoe wil hij de bezetting van de kinderopvanginitiatieven verzekeren? Bieden de voorziene sneltesten soelaas? Wat met de respijtdagen voor de kinderen die niet naar de opvang kunnen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

329 (2019-2020) nr. 2
15 (2020-2021) nr. 5-J

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

14:00 uur

van de Vlaamse Regering
15 (2020-2021) nr. 1
Verslaggever
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Bevoegdheden Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding van Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding
Benoeming van een verslaggever en toelichting door de minister

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.