U bent hier

In de kijker

Toekomst Vlaamse visserijsector na brexit

De Vlaamse visserijsector dreigt hard getroffen te worden indien het tot een harde brexit komt. Voorlopig lijkt een overgangsperiode van drie jaar een mogelijkheid, met een uitdoofscenario voor de toegestane vangsten van EU-vissers in Britse wateren. Een andere piste blijkt een historisch document te zijn, dat Vlaamse vissers het eeuwig privilege biedt tot vissen in Britse wateren. Wat is de stand van zaken in de onderhandelingen? Hoe staat minister Hilde Crevits tegenover het uitdoofscenario? Is het historische privilege rechtsgeldig en kan het worden ingeroepen bij een niet-akkoord? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.