U bent hier

In de kijker

Vlaamse klimaatdoelstelling broeikasgasemissies

Uit het jongste voortgangsrapport van het Vlaams mitigatieplan 2013-2020 blijkt dat Vlaanderen zijn doelstellingen inzake uitstoot van broeikasgassen niet haalt. Een reden hiervoor is dat de emissies in onder meer de transportsector te weinig dalen. Vlaanderen zal dus emissierechten moeten kopen in het buitenland. Hoe staat minister Zuhal Demir tegenover de cijfers uit het rapport? Heeft ze reeds gesprekken aangeknoopt met andere landen voor de aankoop van emissierechten, en hoeveel bedraagt die factuur? Zal ze maatregelen nemen om het Vlaams Energie- en Klimaatplan aan te passen? Pleegt ze overleg met haar federale collega’s? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Andries Gryffroy aan minister Zuhal Demir
318 (2020-2021)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.