U bent hier

In de kijker

Verbod op onverdoofd slachten

In Vlaanderen is het sinds 1 januari 2019 verboden om dieren onverdoofd te slachten. Een aantal religieuze verenigingen trokken naar het Grondwettelijk Hof om het verbod te laten vernietigen. Een advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie stelde in een advies dat het Vlaamse verbod op onverdoofd slachten in strijd is met het Europees recht. Minister Ben Weyts liet weten het daar niet mee eens te zijn en wil het verbod met alle middelen handhaven. Hoe bekijkt hij het advies van het Europees Hof van Justitie? Wat zijn de gevolgen voor het Vlaamse decreet indien het advies wordt gevolgd? Welke maatregelen wil hij nemen? Wat bedoelde hij met zijn uitspraken? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

619 (2020-2021) nr. 1
642 (2020-2021) nr. 1

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Gwenny De Vroe aan minister Ben Weyts
3498 (2019-2020)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.