U bent hier

In de kijker

Bestuurlijke aanpak criminaliteit door lokale besturen: conceptnota

Steden en gemeenten ondervinden de impact van georganiseerde misdaad, wat tot een onveiligheidsgevoel bij de inwoners leidt. Leden van de CD&V-fractie dienden daarom een conceptnota in, waarbij ze voorstellen doen om de lokale besturen instrumenten aan te reiken om hiertegen op te treden. Concreet gaat het dan onder andere over meer ondersteuning voor de bestuurlijke handhaving, verhoogde intergemeentelijke samenwerking en toegankelijke databanken voor alle betrokkenen. De leden van de commissie bespraken de conceptnota.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.