U bent hier

In de kijker

Fietsen in Vlaanderen

De Vlaamse overheid bouwt een bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk (BFF) uit: een netwerk van verbindingen voor woon-werkverkeer, woon-schoolverkeer en woon-winkelverkeer, voornamelijk voor afstanden van 5 tot 10 kilometer en complementair aan het recreatief fietsroutenetwerk. Het Rekenhof stelde een audit op om na te gaan welke inspanningen de Vlaamse overheid heeft geleverd en welke resultaten zij boekte. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) stelde in dit verband een rapport op over de staat en de inrichting van de fietspaden. De leden van de commissie bespraken de audit van het Rekenhof en het verslag van AWV respectievelijk met vertegenwoordigers van het Rekenhof en van AWV, en telkens samen met minister Lydia Peeters.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Martine Fournier aan minister Lydia Peeters
163 (2020-2021)
van het Rekenhof, verslag door Martine Fournier
37 (2017-2018) nr. 1
Externe sprekers
Hilde Dewicke (Eerste auditeur Rekenhof) en Lydia Peeters (Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken)
Verslaggever
Opvolgingsbespreking
13 (2020-2021)
Externe sprekers
Lydia Peeters (Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken) en Tom Roelants (administrateur-generaal van het Agentschap Wegen en Verkeer)
Verslaggever

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.