U bent hier

In de kijker

Armoedetoets bij huurprijsberekening sociale huurwoningen: voorstel van resolutie

Sinds 1 januari 2020 geldt de nieuwe huurprijsberekening voor sociale woningen. Uit een analyserapport van Wonen-Vlaanderen hiervan blijkt dat de laagste basishuurprijzen in het sociale huurstelsel het sterkst zijn gestegen, waardoor vooral armere huurders meer huur moeten betalen. Leden van de Groen-, PVDA- en sp.a-fracties dienden daarom een voorstel van resolutie in, waarin ze de Vlaamse Regering vragen om een armoedetoets te laten uitvoeren door het Steunpunt Wonen. De leden van de commissie bespraken het voorstel van resolutie, en verwierpen het bij de stemming.

Video

Verslag

van Tom De Meester aan minister Matthias Diependaele
312 (2020-2021)

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Guy D'haeseleer aan minister Matthias Diependaele
101 (2020-2021)
van Tom De Meester aan minister Matthias Diependaele
312 (2020-2021)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.