U bent hier

In de kijker

Vlaams Actieplan Armoedebestrijding 2020-2024

De Vlaamse Regering keurde enkele weken geleden het Vlaams Actieplan Armoedebestrijding (VAPA) 2020-2024 goed, in uitvoering van de doelstellingen uit het Vlaamse regeerakkoord zoals automatische toekenning van rechten. Elke Vlaamse minister moet binnen zijn of haar beleidsdomein vorm geven aan het VAPA. Het VAPA bevat een aantal strategische doelstellingen en gaat uit van vier leidende principes. Minister Wouter Beke stelde dit VAPA voor in de commissie, daarna volgde de bespreking met de commissieleden.

Video

Verslag

van Wouter Beke
476 (2020-2021) nr. 1
Externe sprekers
Wouter Beke (Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding)
476 (2020-2021) nr. 2
Ppt minister Beke VAPA (pdf)

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Wouter Beke
476 (2020-2021) nr. 1
Externe sprekers
Wouter Beke (Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding)
Verslaggever
Bespreking
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.