U bent hier

In de kijker

Kortingen in woonzorgcentra 

Onder andere door de coronacrisis is er een overschot aan vrije bedden in de Vlaamse woonzorgcentra (wzc’s). Een aantal commerciële wzc’s bieden daarom soms levenslange kortingen aan om nieuwe bewoners aan te trekken. Hierdoor ontstaan er verschillen in de kosten die de bewoners betalen voor hun verblijf, terwijl ze dezelfde diensten genieten. Hoe reageert minister Wouter Beke op deze soldenacties? Mogen wzc’s deze acties organiseren? Ziet hij ethische bezwaren? Komt er een evaluatie van de dagprijzen in de wzc’s? Bekijk het verslag.

 

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Lorin Parys aan minister Wouter Beke
3456 (2019-2020)
van Hannes Anaf aan minister Wouter Beke
83 (2020-2021)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.