U bent hier

In de kijker

Mediarichtlijnen rond zelfdoding 

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) stelde in 2004 richtlijnen op om media te sensibiliseren en te adviseren over de effecten van berichtgeving en beeldvorming over zelfdoding. Op sociale media volgen influencers de richtlijnen niet steeds op, die echter niet afdwingbaar zijn. Is minister Benjamin Dalle van oordeel dat de VRT de richtlijnen van het VLESP afdoende toepast? Hoe wil hij ervoor zorgen dat alle media, ook de sociale, de richtlijnen volgen? Bekijk het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.