U bent hier

In de kijker

Bescherming Groene Delle 

De Vlaamse Regering had het plan opgevat om het natuurgebied Groene Delle te ontwikkelen als watergebonden industriezone. Dit stuitte op heel wat verzet vanuit de politiek en burgerbewegingen. Minister Zuhal Demir besliste onlangs om de voorziene gewestplanwijziging te schrappen en het natuurgebied te behouden. Wat was hiervoor haar motivatie? Hoe ziet ze de ontwikkeling van watergebonden industrie langs het Albertkanaal? Hoe wil ze het natuurgebied in de toekomst beschermen tegen mogelijke nieuwe ontwikkelingsplannen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Mieke Schauvliege aan minister Zuhal Demir
3255 (2019-2020)
van Piet De Bruyn aan minister Zuhal Demir
3395 (2019-2020)
van Lode Ceyssens aan minister Zuhal Demir
3508 (2019-2020)
van Leo Pieters aan minister Zuhal Demir
94 (2020-2021)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.