U bent hier

In de kijker

Rol lokale besturen en lokale integrale veiligheidscellen: gedachtewisseling 

Het Vlaams Parlement heeft een commissie opgericht over de bestrijding van gewelddadig radicalisme. Haar werkzaamheden hebben in de vorige legislatuur geleid tot een resolutie met daarin 55 aanbevelingen ten aanzien van de Vlaamse Regering. De toenmalige regering stelde ook een actieplan op ter preventie van radicaliseringsprocessen die kunnen leiden tot extremisme en terrorisme. In deze vergadering wisselden de leden van gedachten over de rol van de lokale besturen bij de bestrijding van gewelddadige radicalisering en de werking van de lokale integrale veiligheidscellen met Wim Dries, de voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.

Video

Agenda

3 (2020-2021)
Externe sprekers
Wim Dries (voorzitter Vereniging van Vlaamse Gemeenten en Steden en burgemeester van Genk)

11:30 uur

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.