U bent hier

In de kijker

Leerachterstand door coronacrisis 

Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat leerlingen gemiddeld een half schooljaar leerachterstand hebben opgelopen door het verplichte afstandsonderwijs tussen maart en juni vorig schooljaar. De achteruitgang is het grootst voor wetenschappen, technologie, Frans en Nederlands. De kloof tussen kansrijke en kansarme leerlingen is door de coronacrisis nog toegenomen, stelt het onderzoek verder. Hoe staat minister Ben Weyts tegenover de cijfers uit het onderzoek? Welke maatregelen wil hij nemen om de leerachterstand weg te werken? Komt er extra begeleiding op school? Hoe wil hij de sociale ongelijkheid aanpakken? Zijn de scholen verplicht tot afstandsonderwijs bij een mogelijke besmetting? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.