U bent hier

In de kijker

Aanbesteding elektrische bussen

De Lijn heeft de aanbesteding voor 970 elektrische bussen en bijhorende laadinfrastructuur deze zomer stopgezet om redenen van zowel technische, operationele, financiële als strategische aard, zo berichtten de media onlangs. Nochtans moeten in uitvoering van het Vlaams regeerakkoord vanaf 2025 de bussen in stadskernen emissievrij rijden, en vanaf 2035 moet dat in heel Vlaanderen het geval zijn. Waarom besliste De Lijn tot stopzetting van de aanbesteding? Komt de timing uit het regeerakkoord hierdoor in het gedrang? Ziet minister Lydia Peeters heil in hybride bussen als tussenoplossing? Hoe wil ze de doelstellingen halen? Wat met de financiering? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Wim Verheyden aan minister Lydia Peeters
3476 (2019-2020)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)


Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.