U bent hier

In de kijker

Discriminatie bij inschrijving kleuterschool 

Uit onderzoek van de VUB en de UGent blijkt dat kleuterscholen potentiële nieuwe kleuters bij de inschrijving discrimineren op het vlak van etnische origine en sociale klasse. Ouders met een Sub-Saharaanse en Maghrebijnse afkomst hebben minder kans om hun kind in te schrijven in de kleuterschool van hun keuze. Ze worden ook minder uitgenodigd voor een rondleiding in de school. Een en ander verhoogt de kans op schoolachterstand voor de kinderen in kwestie. Hoe kijkt minister Ben Weyts naar deze resultaten? Hoe wil hij deze discriminatie aanpakken? Welke rol ziet hij hier weggelegd voor de lokale besturen? Welke maatregelen wil hij nemen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

van Loes Vandromme aan minister Ben Weyts en minister Hilde Crevits
3370 (2019-2020)

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Loes Vandromme aan minister Ben Weyts en minister Hilde Crevits
3370 (2019-2020)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.