U bent hier

In de kijker

Tolheffing Brussel 

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft beslist een eigen systeem van slimme kilometerheffing in te voeren om het aantal auto's in Brussel drastisch te verminderen. Brusselse automobilisten zullen hiervoor een compensatie krijgen via de verkeersbelastingen. Een en ander zal een impact hebben op Vlaamse pendelaars die de stad willen binnenrijden. Hoe staat minister Lydia Peeters hiertegenover? Is er overleg gepleegd met het Brussels gewest? Is het gelijkheidsbeginsel geschonden aangezien niet-Brusselaars geen compensatie krijgen en Brusselaars wel? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Jo Brouns aan minister Lydia Peeters
3379 (2019-2020)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.