U bent hier

In de kijker

Nieuwe streamingdienst in Vlaanderen

DPG Media en Telenet lanceerden op 3 september 2020 het langverwachte Streamz, de zogenaamde Vlaamse Netflix. De abonnees krijgen een aanbod van Streamz originals, zijnde reeksen die louter in opdracht van Streamz zijn gemaakt, zonder link met een lineaire tv-zender, en Streamz previews, die in opdracht van lineaire tv-zenders zijn gemaakt. Deze previews zullen eerst op Streamz te zien zijn, en daarna op de lineaire tv-zenders. Ook de VRT is ingestapt in dit platform. Wat betekent dit voor de content van de openbare omroep die op VRT NU beschikbaar is? Hoe bekijkt minister Benjamin Dalle de deal tussen DPG/Telenet en de VRT? Hoe zal het VRT-aanbod voor alle Vlamingen op hetzelfde moment lineair en online beschikbaar blijven? Wat met de financiering? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Marius Meremans aan minister Benjamin Dalle
3254 (2019-2020)
van Jeremie Vaneeckhout aan minister Benjamin Dalle
3318 (2019-2020)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.