U bent hier

In de kijker

Veilig fietsen naar school

Tussen 2015 en 2019 waren gemiddeld elk jaar zo’n 2500 kinderen op weg naar of terug van de school betrokken in een verkeersongeval. Dat zijn er 14 per dag. Er blijken ook twee risicoleeftijden te zijn, namelijk 12 en 16 jaar. Door de coronacrisis vermijden meer scholieren momenteel het openbaar vervoer en gebruiken ze de fiets voor het school-woonverkeer. Hoe wil minister Lydia Peeters de schoolomgevingen en ook de ruimere routes voor fietsende leerlingen veiliger maken? Ziet ze heil in informatiecampagnes over de verkeersregels? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

401 (2019-2020) nr. 4

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Martine Fournier aan minister Lydia Peeters
3114 (2019-2020)
van Martine Fournier aan minister Lydia Peeters
3184 (2019-2020)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.