U bent hier

In de kijker

Extra bussen voor leerlingenvervoer

In augustus bleek dat De Lijn geen extra bussen zou inzetten voor het leerlingenvervoer bij de start van het schooljaar 2020-2021. Nochtans gingen er recent stemmen op om extra bussen in te zetten om de afstandsregels beter te kunnen respecteren. Er doken ook problemen op bij het vervoer van leerlingen uit het buitengewoon onderwijs: de ritten werden gesplitst en aangepast, waardoor bepaalde leerlingen veel langer op de bus zaten. Ondertussen is deze regeling opnieuw aangepast. Hoe reageert minister Lydia Peeters op de beslissingen van De Lijn? Overweegt ze de inzet van autocarbedrijven om de nood aan extra bussen te lenigen? Pleegt ze overleg met haar collega, bevoegd voor het onderwijs? Welke maatregelen neemt De Lijn om de verspreiding van het coronavirus op haar bussen tegen te gaan? Hoe wordt de situatie gemonitord? Hoe bekijkt minister Lydia Peeters de aanpak van het vervoer van leerlingen uit het buitengewoon onderwijs? Bekijk het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.