U bent hier

In de kijker

Haatcampagnes tegen holebi’s op sociale media

In chatgroepen op sociale media roept de groepering ‘Criminal System’ op tot geweld tegen holebi’s. Hoe staat minister Bart Somers hiertegenover? Hoe kan men de samenleving beschermen tegen oproepen tot geweld? Welke middelen zijn voorhanden om dergelijke haatcampagnes op internet te bestrijden? Hoe kan men sensibiliseren om homofoob geweld te melden? Bekijk het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.