U bent hier

In de kijker

Winwinlening: aanpassing door coronacrisis

Een aanzienlijk aantal bedrijven dreigt in solvabiliteitsproblemen te geraken door de coronacrisis. Daarom diende de Vlaamse Regering een ontwerp van decreet in om de bedragen van Winwinleningen op te trekken en aandeelhouders als kredietgever toe te staan. Tevens wordt de termijn van de Winwinlening naar keuze van de partijen gebracht op 5 jaar tot 10 jaar. Het ontwerp van decreet bevat ook maatregelen voor de verlenging van de duur van de lening en garantiebepalingen voor de kredietgever bij wanbetaling en definitief verlies. De leden van de commissie bespraken het ontwerp van decreet en namen het bij de stemming aan.

Video

Verslag

van Robrecht Bothuyne aan minister Hilde Crevits
3191 (2019-2020)
447 (2019-2020) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van de Vlaamse Regering
447 (2019-2020) nr. 1
Gewestaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming
van Robrecht Bothuyne aan minister Hilde Crevits
3191 (2019-2020)
van Imade Annouri aan minister Hilde Crevits
3314 (2019-2020)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.