U bent hier

In de kijker

Opvolging teruggekeerde reizigers uit hoogrisicogebieden

Toeristen die terugkeren uit een gebied dat als hoogrisicogebied wordt gelabeld, moeten een COVID-19-test ondergaan en ook in quarantaine gaan. Daar wordt echter weinig gehoor aan gegeven. Het contactonderzoek dat dit moet controleren, blijkt niet goed te werken. Er wordt daarom vermoed dat het aantal besmette terugkeerders hoger ligt dan uit de afgenomen testen blijkt. Wat zijn de problemen bij het contactonderzoek? Ziet minister Wouter Beke al dan niet heil in het opleggen van sancties aan mensen die de verplichtingen niet nakomen? Hoe wil hij de controle efficiënter maken? Bekijk het verslag.

Vlaamse Stuurgroep Contactonderzoek: vervanging professor

Een professor die zich kritisch had uitgelaten over de contactopsporing in het kader van de coronacrisis, is niet langer lid van de Vlaamse Stuurgroep Contactonderzoek. Is er druk uitgeoefend vanuit het kabinet van minister Wouter Beke? Hoe wil de minister de schijn hierover wegnemen? Bekijk het verslag.

COVID-toeslag aan kwetsbare gezinnen

Kwetsbare gezinnen die hun inkomen door de coronacrisis met minstens 10 procent zagen dalen, hebben recht op een eenmalige toeslag op het Groeipakket van 120 euro per kind. Hoewel 126.000 kinderen voor deze toeslag in aanmerking komen, was die eind augustus nog maar voor 6500 kinderen uitbetaald. Minister Wouter Beke lanceerde daarop een oproep naar de gezinnen in kwestie om de toeslag alsnog aan te vragen. Welk effect heeft dat gehad? Wat is de oorzaak van het lage aantal aanvragen? Hoe wil hij de gezinnen actief opsporen? Welke inbreng hebben de uitbetalers van het Groeipakket in deze procedure? Hoe evalueert de minister deze tijdelijke toeslag? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Lorin Parys aan minister Wouter Beke
3218 (2019-2020)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.