U bent hier

In de kijker

Beslissingen Veiligheidsraad: gevolgen voor evenementen- en cultuursector

De coronacrisis en de bijbehorende inperkende maatregelen hebben een grote impact gehad op het Vlaamse culturele leven: theatertournees werden afgelast, optredens konden niet doorgaan, culturele centra moesten hun deuren sluiten, kunstenaars vielen zonder opdrachten, ... De Nationale Veiligheidsraad besliste op 20 augustus dat evenementen en culturele voorstellingen vanaf 1 september mogen plaatsvinden met een publiek van maximum 200 personen binnen en maximum 400 personen buiten. De evenementen- en culturele sector reageerde ontgoocheld op deze beslissing en vraagt dat publiek zou worden toegelaten op basis van de capaciteit van de zaal en niet op basis van maximumaantallen. De leden van de commissie wisselden hierover met minister-president Jan Jambon van gedachten.

Video

Verslag

100 (2019-2020)
Externe sprekers
Jan Jambon (minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, ICT en Facilitair Management)
495 (2020-2021) nr. 1

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

100 (2019-2020)
Externe sprekers
Jan Jambon (minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, ICT en Facilitair Management)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.