U bent hier

In de kijker

Eindtermen tweede en derde graad secundair onderwijs

De eindtermen omschrijven wat een leerling of student op het einde van een opleiding of cursus minimaal moet kennen en kunnen. De Vlaamse Regering stelde een voorontwerp van decreet op betreffende de nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) en de Vlaamse Onderwijsraad (Vlor) formuleerden hierover een gezamenlijk advies. Daarin vragen ze onder meer om meer aandacht voor de STEM-competenties (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Hoe staat minister Ben Weyts tegenover dit advies? Hoe ziet hij de verdere behandeling van het voorontwerp van decreet? Zal hij het aanpassen zoals gevraagd in het advies? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.